miercuri, 9 august 2017

Intoarcerea evreilor din America si Canada originari din Salaj , Crasna

         Astazi , 08.08.2017, in jurul orei 9:30  in localitatea Crasna din judetul Salaj a sosit un grup de aproximativ 100 de  evrei Americani si Canadieni originari din Salaj , impreuna cu copiii si nepotii lor , pentru a vizita locurile lor de origine si in care au copilarit , din care au plecat in urma cu peste 50 de ani.
         Comunitatea evreilor Zalau - Salaj prin presedintele Dan Has , alaturi de domnul Pop Imre fost primar in Crasna si actual  administrator al judetului Salaj i-au intampinat si insotit pe acestia in vizita lor. Alaturi de acestia a participat si doamna Andrea Julika Szekely Ghita , fiind ruda apropiata a vizitatorilor , membra in comunitatea evreiasca din Cluj Napoca.
          Vizitatorii au fost foarte incantati ca au descoperit cimitirul si casa rabinului in conditii foarte bune si ingrijite.
         Aceastia au vizitat cimitirul evreiesc din Crasna , si au cautat mormintele  bunicilor si strabunicilor lor, si au rostit rugaciuni.

         Pentru cei ce doresc vizualizarea textului in alta limba  / For those who want to read the text in other language use the link below  ⬇
       
                                https://translate.google.com/
 


         Dupa vizita la cimitirul evreiesc ,grupul s-a deplasat la fosta casa a rabinului Baruch Benedict veche de peste 100 de ani, care este situata in centrul satului. S-au oficiat rugaciuni , dupa care au cantat si au dansat intr-o hora .         Dupa vizita la casa rabinului , grupul s-a deplasat in localitatea Banisor situata la 10 km de Crasna, penru a vizita cimitirul evreiesc .
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu