miercuri, 18 iunie 2014

Bereshit 8 - Galați

Bereshit  - Universitatea Comunității Evreiești Europene, este un program de studiu iudaic la nivel academic, dedicat evreilor, membri ai Federației Comunității Evreilor din România și / sau posesorilor de card JCC. Ca în fiecare an, evenimentul este organizat de Centrul Comunitar Evreiesc (JCC) și se desfășoară sub egida The American Jewish Joint Distribution Committee și Federația Comunităților Evreiești din România.




Ediția din acest an, a VIII-a, este organizată la Galați în perioada 26-29 iunie 2014 cu sprijinul Comunității Evreilor din Galați. Precedentele ediții ale Universității Comunității Evreiești Europene s-au desfășurat în orașele Sinaia(2007), Piatra Neamț (2008), Timișoara (2009), Brașov (2010), Iași (2011), Oradea (2012) și Cluj-Napoca (2013).

Pentru ediția din acest an, ce are ca temă ”Continuitate prin renaștere comunitară”,  organizatorii au pregătit un program complex care cuprinde pe lângă sesiunile plenare și pe grupe, excursii ghidate prin Galați, ateliere de artă și creație dar și petreceri tradiționale evreiești. De asemenea, toți cei participanți vor participa la Kabalat Șabat în stilul renumitului Rabin Carlebach, ce va avea loc la Sinagoga din Galați.

Sinagoga meseriașilor Galați. Sursa foto:https://sites.google.com/site/cegalati/ 
Sinagoga Meseriașilor din Galați, fondată în 1875  a fost reinaugurată în acest an pe data de 28 aprilie în prezența președintelui FCER - dr.Aurel Vainer și a Marelui Rabin Menachem Hacohem.

Comunitatea Evreilor din Sălaj va fi reprezentată la Bereshit de către familia Dan și Cristina Has. Vom reveni cu impresii de la eveniment!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu